خاندوزی: تاکنون 51 هزار میلیارد تومان تسهیلات مسکن شهری پرداخت شده است-راهبرد معاصر
جانشین فرمانده کل سپاه: آتش‌بس غزه پیروزی مقاومت و تحقق وعده الهی بود شمخانی عزادار شد خطیب نماز جمعه تهران: آتش‌بس غزه پیروزی جبهه مقاومت در برابر اسرائیل است / ایران امروز ابرقدرت است نمایش اقتدار مرزبانان در رزمایش دریایی محمد رسول‌الله (ص) در سواحل دریای عمان رئیس‌جمهور وارد مسکو شد برادر سرتیم حفاظت سید ابراهیم رئیسی: برادرم مخالف سفر رئیسی به مرز ایران و آذربایجان بود توئیت روسی حساب کاربری رهبر انقلاب در آستانه سفر رئیس‌جمهور به روسیه جانشین اطلاعات سپاه: تنها ۱۳ تا ۱۵ درصد تحت تأثیر مسئله حجاب قرار گرفته‌اند دومین رهبر انجمن حجتیه درگذشت دعوت به راهپیمایی جمعه نصر و جشن پیروزی در سراسر کشور دستگیری ۱۵ تروریست در سیستان و بلوچستان/ عملیات ناتمام! رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح: دشمن جرأت نگاه چپ به ایران ندارد رهبر انقلاب: صبر و ایستادگی مردم و مقاومت فلسطین، رژیم صهیونیستی را وادار به عقب‌نشینی کرد الحاق سامانه‌های موشکی جدید به ارتش/پهپاد‌های مهاجم در جاسک‌ + تصاویر بیانیه سپاه درباره آتش‌بس در غزه: حماس قهرمان از میدان مذاکره و توافق، سربلند بیرون آمد

خاندوزی: تاکنون 51 هزار میلیارد تومان تسهیلات مسکن شهری پرداخت شده است

سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه روند نزولی تورم ادامه می‌یابد، گفت: تاکنون 51 هزار میلیارد تومان تسهیلات مسکن شهری پرداخت شده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۴ - ۱۳ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 04
کد خبر: ۱۹۲۶۶۸

به گزارش راهبرد معاصر؛سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری که صبح امروز (سه شنبه ۱۳ تیتر) در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: در نشست قبل در خصوص رشد تولید گزارشی را مبتنی بر آمار بانک مرکزی خدمت شما ارائه کردم. در این نشست 2 آمار مهم دیگر را در مورد وضعیت تولید در سال جاری عرض می کنم.

 

تولید و فروش بنگاههای بزرگ رکورد زد

وی اضافه کرد: آمار نشست قبل در خصوص وضعیت رشد صنایع بزرگ در 4 فصل سال گذشته بود. در این نشست رشد تولید و فروش شرکت‌های بزرگی بورسی در دوماهه امسال را اعلام می کنم که بررسی وضعیت ماهانه تولید و فروش شرکت‌های بورسی این خوبی را دارد که وضعیت تولید کشور را با نسبت به بقیه شاخص ها، با فاصله زمانی کمتر به اطلاع سیاست‌گذاران و فعالین اقتصادی می‌رساند.

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: بر اساس تازه ترین گزارش در اردیبهشت ماه امسال شاخص تولید و فروش شرکت‌های بزرگ نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب 10 و 10.7 درصد افزایش یافته است.

وی گفت: هم‌چنین شاخص مذکور در حوزه تولید و فروش شرکت‌ها نسبت به ماه قبل(یعنی فروردین) به ترتیب 21.8 و 44.5 درصد رشد کرده است. این آمار جهش بزرگی را از اردیبهشت 1397 به بعد نشان

می‌دهد.

 

چشم انداز مثبت تشکیل سرمایه

سخنگوی اقتصادی دولت تاکید کرد: از مجموع 15 رشته گروهی که در تشکیل این شاخص حضور دارند، 8 رشته در اردیبهشت امسال رشد 2 رقمی نسبت به ماه مشابه سال قبل داشتند

وی اضافه کرد: حوزه «خودرو و قطعات» با رشد 38 درصدی پیشتاز تمام صنایع دیگر بود.‌هم‌چنین بخش «تجهیزات برقی» با رشد 33 درصدی «دارو» با رشد 29 درصدی و «ماشین آلات و تجهیزات» با رشد 28 درصدی در صدر صنایع با رشد بالا قرار گرفتند.

 

خوشبینی صنایع به چشم انداز اقتصادی کشور

خاندوزی افزود: «بخش تولیدات غذایی» که در گزارش بانک مرکزی پس از چالش‌هایی که در 2 فصل اول سال قبل به دلیل حذف ارز ترجیحی، رشد مثبت داشت، در این گزارش جدید نیز رشد 18 درصدی در اردیبهشت 1402 نسبت به ماه مشابه سال قبل ثبت کرده است.

وی تصریح کرد: بخش‌های «ماشین آلات و تجهیزات» و هم‌چنین «صنایع غذایی» نوید دهنده چشم انداز مثبتی در حوزه تشکیل سرمایه (و به تبع آن رشد تولید در ماه‌های آتی) و رونق عرضه محصولات غذایی در بازار به منظور کاهش تورم مصرف کننده است.

خاندوزی ادامه داد: شاخص مدیران خرید صنعت در اردیبهشت امسال به عدد 66.96 رسید که از زمان ارائه، این شاخص بیشترین مقدار خود را ثبت کرده است. این شاخص از «مقدار تولید»، « میزان سفارشات جدید»، «سرعت تحویل سفارش»، «میزان استخدام»، «صادرات»، «فروش محصولات» و «انتظارات تولید در ماه آینده» تشکیل شده است.

وی گفت: زیر شاخص «مقدار تولید» با ثبت عدد 73.78 بیشترین مقدار از ابتدای تولید این شاخص تاکنون را به خود اختصاص داد. هم‌چنین «میزان سفارشات جدید» نیز با عدد 70.09 درصد بیشترین مقدار از ابتدای تولید این شاخص تاکنون بوده است.

خاندوزی در خصوص شاخص انتظارات تولید در ماه آینده نیز گفت: این موضوع نشان دهنده انتظارات خوش بینانه اکثر صنایع در خردادماه است.

وی اضافه کرد: در خصوص شامخ کل اقتصاد نیز با ثبت عدد 57.30 رکورد بیشترین مقدار از زمان ارائه گزارش این شاخص برای کل اقتصاد(یعنی 44 ماه اخیر) در اردیبهشت ماه زده شد. این شاخص نیز از زیر شاخص‌های « شاخص میزان فعالیت‌های کسب و کار»، « شاخص میزان سفارشات جدید»، « شاخص موجودی مواد اولیه»، «شاخص میزان صادرات کالا و خدمات»، «شاخص فروش» و «شاخص انتظارات ماه آینده» تشکیل می‌شود.

خاندوزی افزود: در تمامی این زیر شاخص‌ها نیز اعداد ثبت شده برای اردیبهشت 1402 بالاترین ارقام را از ابتدای تولید این شاخص گزارش شده است. بنابراین 2 شاخص «شامخ مدیران صنعت» و «شامخ مدیران اقتصاد» هر دو ثبت رکورد کم سابقه‌ای را در اردیبهشت امسال نشان می‌دهد.

 

تامین مالی تولید از بازار سرمایه افزایش یافت

سخنگوی اقتصادی دولت یادآور شد: یکی از مهم‌ترین عوامل رشد تولید، تامین مالی است. با توجه به اینکه منابع بانکی با محدودیت‌هایی مواجه است، دولت در صدد استفاده از ابزارهای جدید است.در این زمینه، تامین مالی تولید از بازار سرمایه مورد توجه جدی دولت است.

وی اضافه کرد: همین راستا در 3 ماهه نخست امسال 3 اقدام مهم «عرضه اولیه» «انتشار اوراق شرکتی» و «افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی» رقم خورد.

خاندوزی در خصوص عرضه اولیه در بورس، افزود: امسال 9 عرضه اولیه در بورس به ارزش 9 هزار میلیارد تومان انجام شد. این عدد در 3 ماهه سال گذشته 8 عرضه اولیه بود. همچنین 12 هزار میلیارد تومان انتشار اوراق شرکتی انجام شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 2هزار و 500 میلیارد تومان افزایش داشته است

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی نیز در 3 ماهه نخست امسال 81 هزار میلیارد تومان بود.این میزان در سه ماهه سال گذشته 33 هزار میلیارد تومان بوده که حاکی از رشد 145 درصدی است.

 

کاهش رشد نقدینگی در سه ماهه اول سال

خاندوزی در ادامه با تاکید بر کاهش شدید رشد نقدینگی در ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۲، گفت: موتورهای تورم زای کشور از جمله رشد نقدینگی از سوی دولت کنترل شده اندو این اقدام، کاهش تورم را رقم زده است.

وی اضافه کرد: نرخ رشد نقدینگی سه ماهه امسال نسبت به اسفند ۱۴۰۱ معادل ۳.۹ درصد بوده استی. این عدد نسبت به همین عدد در سه ماهه اول ۱۳۹۹ کمترین مقدار است و این نشان‌دهنده پایداری دولت در کنترل نقدینگی کشور است.

سخنگوی اقتصادی دولت ادامه داد: رشد نقدینگی در سه ماهه سال ۱۴۰۱ معادل ۵.۶ درصد، سه ماهه سال ۱۴۰۰ ۶.۶ درصد و سه ماهه سال ۱۳۹۹ ۷.۵ درصد بوده است.

 

روند نزولی تورم ادامه می یابد

سخنگوی اقتصادی دولت تاکید کرد: پایبندی د‌ولت به برنامه کنترل نقدینگی منجر به تداوم روند کاهش تورم شده است.

وی اضافه کرد: گزارش تازه مرکز آمار ایران از نرخ تورم مصرف کننده در خرداد ماه 1402، نکات بسیار حائز اهمیت و امیدوار کننده ای دارد.

خاندوزی افزود: نرخ تورم نقطه به نقطه مصرف کننده در این ماه 12 درصد در مقایسه با ماه قبل کاهش یافت و این اتفاق بیانگر حرکت تورم به سمت سطوح پایین تر است.

وی گفت: تورم ماهانه خرداد ماه در حدود 2 درصد ثبت شد؛ در حالی که نرخ تورم ماهانه در ماه های دی (1401) تا اردیبهشت ماه 1402 به ترتیب 4.3 درصد، 3.5 درصد، 4.7 درصد، 3.7 درصد و 2.8 درصد بوده است.

خاندوزی تاکید کرد: با توجه به استمرار روند نزولی رشد نقدینگی در سال جاری، ثبات نسبی بازار ارز و همچنین کاهش التهابات در بازارهای جهانی، پیش بینی می کنیم روند نزولی تورم با شتاب مناسبی در ماه های آتی ادامه یابد.د

وی اضافه کرد: در حوزه سرمایه گذاری بخش غیردولتی نه تنها در سال ۱۴۰۱نسبت به سال ۱۴۰۰ شاهد رشد بودیم بلکه روند مدکور در سالجاری نیز ادامه یافته است.

خاندوزی افزود: تا ۱۰ تیرماه یعنی ۱۰۰ روز ابتدایی امسال، پرداختهای بودجه عمرانی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸۰ درصد افزایش داشته است.

 

تامین برق صنایع افزایش یافت تا به تولید آسیبی نرسد

سخنگوی اقتصادی دولت در ادامه نشست خبری اظهار داشت: مجموع خاموشی‌ها در سال جاری کاهش یافته و در حوزه کارگاههای صنعتی کوچک و متوسط که ۹۰ درصد مشترکان صنعتی کشور را شامل می شوند تلاش وزارت نیرو عدم اعمال محدودیت است.

وی گفت: مدیریت مصرف برای صنایع بزرگ با تناوب پیش بینی پذیر به صورت یک نیم روز در هفته صورت گرفته است. در مجموع تامین برق صنایع در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است.

 

بیش از ۱۴۰۰ ملک روی میز مولدسازی

خاندوزی در ادامه درباره روند پیشرفت مصوبه مولدسازی تصریح کرد: از زمان ابلاغ مصوبه تاکنون 2126 ملک مازاد دولتی شناسایی شده و 1439 ملک دولتی به عنوان اموال مازاد به تصویب رسیده است.

وی اضافه کرد: بازدیداز املاک بزرگ استان‌های تهران، گیلان، زنجان، گلستان، خراسان رضوی، اصفهان، مازندان، البرز وکرمان انجام شده است. برای عرضه املاک مازاد دولتی در تالار اختصاصی مولد سازی بورس کالا، مقدمات فراهم شده است.

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: تفاهم‌نامه‌ سه جانبه بین کانون کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز وکلا و مشاوران قوه قضائیه منعقد شده است. هدف این تفاهم نامه، فراهم شدن زمینه قیمت گذاری سریع، دقیق و شفاف دارائی‌های مازاد دولت است.

وی تصریح کرد: از جمله اقدامات جزئی‌تر در استانها:در خراسان رضوی، مجموعه رفاهی طرقبه با مساحت 7 هکتار متعلق به وزارت اقتصاد، مازاد بودنش به تصویب رسید. مازاد بودن زمینی به مساحت 32 هکتار متعلق به بانک سپه به تصویب رسید. هم‌چنین طرح‌های اولویت دار از استانداران استعلام و کمیته ای به منظور پایش طرح‌های عمرانی نیمه تمام تشکیل شد.

 

پرداخت ۲۵ هزارمیلیارد تومانی خزانه برای تسویه اصل و سود اوراق قبلی

سخنگوى اقتصادى دولت گفت: براساس قانون بودجه، ظرفیت انتشار اوراق مالی اسلامی در سال جاری، 187 هزار میلیارد تومان است. اما در سه ماهه اول عملکردی در این زمینه نداشته ایم.

وی اضافه کرد: ان شاء الله بعد از صدور مجوزهای لازم از سوی سازمان بورس از هفته آتی شاهد انتشار و عرضه اوراق خواهیم بود. اما در عین حال در سه ماهه امسال، حدود 25 هزار و 500 میلیارد تومان توسط خزانه داری بابت تسویه اصل و سود اوراق منتشر شده در سنوات گذشته پرداخت شده است.

 

اقدامات دولت در حوزه مسکن

خاندوزی در خصوص اقدامات دولت در حوزه مسکن گفت: افزایش سقف تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن در شهرها از 100 میلیون تومان به حدود 400 میلیون تومان در سال 1400 و افزایش این تسهیلات به 550 میلیون تومان برای کلیه مناطق شهری کشور در سال 1402 رسید و تاکنون 51.6 هزار میلیارد تومان تسهیلات ساخت مسکن در مناطق شهری پرداخت شده است.

وی اضافه کرد: هم‌چنین افزایش سقف تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن در مناطق روستایی از 100 به 200 میلیون تومان در سال 1402 صورت گرفت. پرداخت 8.1 هزار میلیارد تومان تسهیلات ساخت مسکن در مناطق روستایی

وی تصریح کرد: آغاز عملیات اجرایی 1.3 میلیون واحد مسکونی در قالب « برنامه‌های تأمین مسکن» « نوسازی بافت فرسوده شهری» « نوسازی مسکن روستایی» « پرداخت تسهیلات ساخت مسکن به خودمالکین»؛ بصورت جزئی ترپیشرفت پروژه تا اواسط خرداد به شرح ذیل است:

واگذاری انفرادی و گروهی زمین

وی با اشاره به واگذاری انفرادی و گروهی زمین به مقدار 191.946 واحد گفت: واحدهای حمایتی تعریف شده موثر بصورت انبوه سازی 541.061 واحد، نیروهای مسلح 124.908 واحد در حال ساخت، بافت‌های فرسوده شهری: 123.948 واحد، خودمالکین شهری 95.578 واحد، خود مالکین روستایی: 244.306 واحد عقد قرار داد شده و در مجموع 1.321.749 واحد مسکونی تا نیمه خرداد امسال در فرایند ساخت قرار گرفته است.

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: برای کاهش قیمت تمام شده مسکن ملی، تفاهم نامه ای بین وزارت راه و شهرسازی و صمت به امضا رسیده و مقرر شده فولاد و سیمان بعنوان دو مورد از مهمترین مصالح ساختمانی بصورت انبوه و با قیمت مناسب در اختیار سازندگان مسکن ملی قرار بگیرد تا قیمت غیرواقعی مصالح عاملی برای افزایش بیشتر قیمت مسکن ملی نباشد.

 

نظر دولت درباره حواشی انتخابات اتاق ایران

سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به حواشی شکل گرفته در خصوص انتخابات اتاق ایران گفت: تقویت رابطه و تعامل مثبت بین دولت و اتاق های سه گانه بازرگانی، اصناف و تعاون جزو موارد قطعی در راهبرد اقتصادی دولت است و تا به امروز هم در دستور کار بوده است.

وی اضافه کرد: اما مشخصا در مورد انتخابات اتاق بازرگانی نظر دولت، همان نظر دستگاههای نظارتی است.

 

آخرین وضعیت وثیقه گذاری هوشمند

خاندوزی در نشست خبری دربارهآخرین وضعیت وثیقه گذاری هوشمند هم اظهار داشت: فرایند استقرار سامانه توثیق هوشمند و عقد تفاهم‌نامه با بانک‌های کشور در حال انجام است و تاکنون 13 بانک درخواست استفاده از این سامانه را داشته اند.

وی گفت: از این تعداد 4 بانک به سرویس‌های توثیق در محیط عملیاتی دسترسی پیدا کرده اند که شامل بانک ملی، بانک مهر، بانک رسالت و بانک صادرات است. هم‌چنین تاکنون 1122 نفر از طریق توثیق اوراق بهادار خود در سامانه موفق به اخذ تسهیلات شده اند.

وی اضافه کرد: این تعداد 31 میلیون و 393 هزار و 200 ورقه سهام را با استفاده از سامانه به عنوان وثیقه دریافت تسهیلات ارائه کرده اند. ان شاء الله این میزان با تکمیل استقرار سامانه در بانک‌های کشور افزایش پیدا خواهد کرد.

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: دولت در صدد است تا فرایند تکمیل استفاده از سامانه ستاره را در 13 بانک مذکور به سرعت اجرایی کند.

 

امیدواریم مجلس با اصلاحات پیشنهادی دولت برای صندوق‌های بازنشستگی موافقت کند

سخنگوی اقتصادی دولت در مورد برنامه هفتم توسعه و رد چند پیشنهاد دولت برای رفع ناترازی صندوق های بازنشستگی از سوی مجلس گفت: ناترازی صندوق ها یکی از مسائل مزمنی است که در دهه آتی عوارض بیشتری را در کشور بروز خواهد داد و از این رو حتما باید پیش از اینکه شرایط بدتر شود چاره اندیشی کرد.

وی افزود: بر این اساس دولت در لایحه بودجه سال جاری نیز برخی از موارد را برای اصلاح ناترازی صندوق های بازنشستگی لحاظ کرد. اما مجلس معتقد بود که باید این موارد در قوانین دائمی و بلندمدت نمود یابد و این موارد در برنامه هفتم نیز پاسخی به درخواست مجلس بود که امیدواریم با عنایت مجلس این گام مهم را در برنامه هفتم برداریم.

 

ممکن است مصوبه نرخ خوراک تغییر کند

خاندوزی در مورد نرخ خوراک گاز پتروشیمی ها اظهار داشت: مسئولیت اطلاع رسانی و اخذ نظر صنعت پتروشیمی بر عهده وزارت نفت بوده که به گفته وزیر نفت این کار پیش از نهایی شدن مصوبه انجام شده بود.

وی اضافه کرد: طبق اظهارات وزیر محترم نفت در جلسه هیات دولت، نشستی با حضور نمایندگان شرکتهای پتروشیمی پیش از طرح مصوبه در دولت در سطح وزیر نفت برگزار شده بود و اخذ نظر شرکتها صورت گرفته بود.

خاندوزی افزود: اما با توجه به اینکه بخش هایی از دولت همچنان اصرار دارند مثل سنوات گذشته فرمول به جای نرخ ثابت در دستور کار قرار گیرد تا انعطاف پذیری قیمت در این حوزه ها را شاهد باشیم، وزارت اقتصاد فرمول قیمت‌گذاری را به کمیسیون اقتصادی دولت پیشنهاد داده است.

وی اضافه کرد: اگر این پیشنهاد وزارت اقتصاد مصوب شود، مصوبه قبل احتمالا تغییر خواهد کرد اما تا به امروز مصوبه ۲۹ خرداد دولت پابرجا است.

 

اگر وجود رانت اطلاعاتی اثبات شود، بدون مماشات برخورد می‌کنیم

سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به دغدغه فضای رسانه ای کشور مبنی بر برخورداری عده ای خاص از رانت اطلاعاتی و خرید و فروش سهام ناظر به مصوبه خوراک پتروشیمی ها گفت: وزیر نفت جلساتی را در این حوزه برگزار کرده و اطلاع رسانی در جلسات تخصصی صورت گرفته است. ریز معاملات 17 و 18 اردیبهشت سال 1402 در حال تحلیل است تا اگر موارد مطرح است که بخش هایی از دستگاههای دولتی که دسترسی انحصاری به این اطلاعات داشته اند به دست آید و صحت سنجی شود و برخورد بدون مماشات صورت گیرد.

وی گفت: بازار سرمایه و اعتماد مردم به این بازار برای رئیس جمهور مهم است. در همین راستا دولت دو بسته حمایت از بازار سرمایه را مصوب کرده که اتفاقا مورد اقبال فعالان اقتصادی قرار گرفته است و شاخص های بازار بین دو مقطع بهمن 1400 و آبان 1401 به وضوح نشان می دهد که اعتماد به این بازار بازگشته است.

وی اضافه کرد: سیاست دولت این است که از هر اقدامی که به این اعتماد خدشه وارد کند پرهیز کند و هر کسی در هر جایگاهی اگر قرار باشد به این اعتماد لطمه بزند با او برخورد خواهد شد.

 

هیچ اقتصادی مترقی را سراغ نداریم که از اسناد عادی اعتبار زدایی نکرده باشد

خاندوزی تاکید کرد: ابتدا جا دارد از نکته راهبردی که مقام معظم رهبری در مورد اعتبارزدایی از اسناد رسمی مطرح کرده اند قدردادنی کنم. امیدوار هستیم بعد از فرمایش ایشان در ترتیبات قانونی و اقدامات اجرایی نیز دستگاههای ذیربط تلاش کنند که این عقب ماندگی جبران شود.

وی اضافه کرد: این نکته را نیز در نظر داشته باشید که منافع این موضوع صرفا مختص بخش مالیاتی نیست. هر چند درخواست ما این بود که مجمع تشخیص به حل این معضل کمک کند.

خاندوزی افزود: ولی اساسا حوزه سیاستگذاری و حکمرانی املاک و مستغلات در کشور و بخش زیادی از مفاسدی که ناشی از خرید و فروش قولنامه ای و غیررسمی و عدم شفافیت نظام مالکتی در حوزه زمین های کشور است.

وی اضافه کرد: ضعف حکمرانی ریال هم در این حوزه مشهود است و هر سال بابت جعل و کلاهبرداری در حوزه املاک و مستغلات صورت می گیرد و تمام اینها منافعی است که ناشی از اعتبار زدایی از اسناد عادی است. می توان گفت که هیج اقتصاد مترقی را سراغ نداریم که به انضباط اقتصادی و هدایت جریان منابع به سمت تولید برسد مگر اینکه مساله اسناد رسمی در این حوزه ادامه یابد.

 

واگذاری بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان اموال غیرمنقول دولتی
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: در زمینه واگذاری اموال منقول و غیرمنقول در ۳ ماهه اول امسال بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان واگذاری اموال غیرمنقول دولتی انجام شده است.

وی افزود: این عدد نسبت به ۱۰۰ روز اول سال قبل ۵.۵ برابر است اما برای مولدسازی دارایی دولت از طریق بازار سرمایه، لازم است تالار اختصاصی مولدسازی در بورس کالا تاسیس شده و فعال شود.

خاندوزی گفت: در طول دو ماه اول امسال جلسات ابتدایی مابین بورس کالا و سازمان بورس و سازمان خصوصی سازی برگزار شد تا سامانه های دو طرف به هم متصل شود و آیین نامه های انتشار و عرضه یکسان شود که در حال انجام است.

 

امیدواریم به زودی توافقات با طرف اماراتی وارد فاز اجرا شود

خاندوزى ادامه داد: در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی در جده، با طرف اماراتی مذاکراتی انجام شده بود و در اجلاس صندوق اوپک نیز آن را پیگیری کردیم.

وی اضافه کرد: دو سند توافق در حوزه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف را نهایی کرده ایم که امیدواریم طرف اماراتی با این دو سند اعلام موافقت کند، امضای آن را هم داشته و وارد حوزه عملیاتی شویم.

وی گفت: در حوزه پروژه‌های سرمایه گذاری با امارات نیز مذاکراتی در حال انجام است که بخش ارزی آن را بانک مرکزی پیگیری می‌کند.

 

عزم دولت برای حل مشکل تنش آبی

سخنگوی اقتصادی دولت تصریح کرد: یکی از پروژه های مهمی که طی روزهای اخیر توسط ریاست محترم جمهوری افتتاح شد، پروژه ابرسانی به شرق کرمان پس از ۱۲ سال بود.

خاندوزی افزود: با افتتاح خط انتقال آب از سد نسا به شهرهای بم و بروات مردم این شهرها پس از سالها مشکل اب شرب شان حل شد دولت سیزدهم طی دو سال گذشته در حوزه ابرسانی پروژه های بزرگی را که سالها معطل مانده بود را به سرانجام رسانده که از جمله آنها می توان به بهره برداری از ابرپروژه های انتقال آب در استان های خوزستان و همدان اشاره کرد.

وی اضافه کرد: دولت سیزدهم برای رفع مشکل تنش آبی برنامه‌ریزی و ده‌ها هزار روستا را هدفگذاری کرد؛ در حدود دو سال عمر دولت تنش آبی سه هزار روستا با آبرسانی به آن‌ها، رفع شده و طبق برنامه ریزی ها، ظرف دو سال آینده تنش آبی تا ۱۰ هزار روستا مرتفع خواهد شد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر